Рейтинг

четвер, 2 червня 2011 р.

Бути чи не бути пам'ятному знаку?...

На четвертій сесії Олевської районної ради перед депутатами зі зверненням виступили представники комуністичної партії. Депутати-комуністи вимагали скасування прийнятого 28-го лютого 2011 року четвертою сесією Олевської міської ради рішення «Про надання згоди на встановлення в місті Олевську пам’ятного знаку з нагоди 70-річчя Олевської республіки».

Зі слів протестуючих, встановлення пам’ятного знаку є фактичним вшануванням командуючого УПА – «Поліська Січ» Т. Бульби-Боровця, агента іноземної розвідки, прислужника фашистських окупантів, діяльність якого принесла горе, страждання і смерть не тільки бійцям Червоної Армії, а й тисячам мирних жителів Поліського краю та суперечить Закону України від 20.04.2000 року «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.».

Але поруч з тим, сам Закон та діяльність Червоної Армії є такими неоднозначними, як і звернення комуністів. Справа в тому, що рішення про надання згоди на встановлення в Олевську пам’ятного знаку з нагоди 70-річчя Олевської республіки ухвалила більшість депутатів майже одноголосно. Окрім того, напередодні 9 травня, комуністи зверталися з аналогічним зверненням до депутатів міської ради з проханням переглянути та скасувати своє ж рішення. Проте думка депутатів Олевської міської ради була однозначною та непохитною – звернення депутатів-комуністів не було підтримано.

Але на сесії Олевської районної ради з 42 присутніх на засіданні депутатів 36 підтримало звернення комуністів, лише 3 проти і стільки ж утрималося від голосування. Завтра, 2 червня, відбудеться сесія Олевської міської ради, де можливо, і вирішиться доля пам’ятного знаку з нагоди 70-річчя Олевської республіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар