Рейтинг

пʼятницю, 22 квітня 2011 р.

Не кидайтеся словами, а вивчайте архівні документи, панове комуністи!

Після розгляду письмових звернень жителів міста і прийняття депутатами міської ради рішення про встановлення пам'ятного знака з нагоди 70-ліття Олевської республіки місцеві комуністи назвали депутатів неофашистами.
Хочеться нагадати, панове комуністи, як ваші попередники спільно з фашистами проводили спільний військовий парад у Бресті під червоними прапорами і свастикою. Хіба не Сталін навчав Гітлера будувати концентраційні табори, Герінга - будувати літаки, а Гудеріана - танки? Чи пам'ятаєте ви, скільки фашистських генералів пройшли вишкіл на території СРСР?
Наші дідусі та бабусі боялися розповідати нам не тільки про Поліську Січ, а й про те, як по команді комуніста Постишева в Олевську був сформований та завантажений ешелон з так званими "ворогами народу" - жителями Олевського району і під конвоєм НКВС відправлений у небуття.
Нам раніше ніхто не розповідав, а ви про це мовчите, що Олевський Свято-Миколаївський храм до приходу січовиків був тарним складом, що Богослужіння у храмі почалися після ремонту та відбудови козаками Тараса Боровця. У цьому ж храмі була проголошена незалежна Олевська республіка, і присутніми при цьому були Олена Теліга (розстріляна фашистами у 1942 році), Олег Ольжич, якого нацисти закатували у концтаборі Заксенхаузен. Саме у цьому таборі перебував ув'язнений Тарас Боровець та інші борці за не-залежну Україну.
Комуністи розповідають про тисячі олевчан, яких розстріляли січовики, але не всім відомо, що Олевська республіка проіснувала всього лише з 21 серпня до 16 листопада 1941 року. Масові ж розстріли євреїв почалися 19 листопада, через три дні, після того, як військо Боровця покинуло Олевськ і почало партизанську війну на два фронти проти режимів і Гітлера, і Сталіна.
До речі, в архівних документах не зафіксовано розстрілів мирних жителів під час існування Олевської республіки.
Чи в незалежній державі ми живемо? Чи не святкуємо цьогоріч 20-річчя незалежності України? А якій державі служите ви, панове комуністи?

Депутати міської ради від ВО "Свобода" В. Коц, І. Давиденко.

Немає коментарів:

Дописати коментар