Рейтинг

вівторок, 7 червня 2011 р.

Вода продовжує забирати людські життя

Усім відомо, що вода - чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання, плавання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. На Олевщині відпочинок дорослих і дітей біля природних водойм є надзвичайно популярним. Однак викликає занепокоєння те, що, попри неодноразові попередження та прохання дотримуватись правил безпеки при перебуванні на воді, кількість трагедій на водних об'єктах району зростає.

З початку року в районі на воді загинуло 4 особи, серед яких одна дитина. Як з'ясувалося, основними причинами утоплення були: неправильна поведінка на воді; купання у заборонених чи не обладнаних і невідомих місцях; вживання алкогольних напоїв, купання дітей без нагляду дорослих.

Як уникнути трагедії на воді? Варто пам'ятати, що основними умовами безпеки є: правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню; суворе дотримання правил поведінки під час купання та на плавзасобах; постійний контроль за дітьми з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних місцях.Пам'ятайте! Трагедію можна попередити, коли дотримуватись правил поведінки безпеки.
                                                                   Володимир УШКО,
                                                                   начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар