Рейтинг

четвер, 21 квітня 2011 р.

Проблеми та шляхи їх вирішення. Депутати дискутують

19 квітня відбулося шосте пленарне засідання міської ради, на порядок денний якого потрапило 15 питань. Зважаючи, що сесії передувала акція протесту комуністів, депутати наперед знали, що буде «гаряче». І вони не помилилися: на засідання міської ради з'явилася вся комуністична еліта Олевського району, члени якої ще на початку роздали депутатам свої проекти рішень. Одне із них – відміна прийнятого 28.02.2011 року на четвертій сесії рішення стосовно згоди на встановлення пам'ятного знаку з нагоди 70-річчя утворення Олевської республіки, та згода на встановлення меморіальної дошки першому секретарю Житомирського обкому О.Ф. Федорову по вулиці ім. Федорова. Звичайно, що голосів для підтримки у комуністів забракло в обох питаннях.

Крім наболілих питань можна віднести і фінансові. 131500 гривень вільного залишку бюджетних коштів більшість депутатів вирішили розподілити таким чином:
- Видатки на апарат управління – 66862 грн.
- серед них заробітна плата з нарахуванням – 43616
- ЦХЕТУМ – 13100
- матеріальна допомога населенню – 8000
- благоустрій – 7800
- заходи (день міста, 9 травня) – 10000
- Будпослуги (рішення суду) – 10000
- та інше.

На розгляд депутатів подано проект рішення стосовно діяльності Олевського фарфорового заводу. ТОВ «ОФЗ» використовує земельну ділянку площею 7 гектарів по вулиці Кірова, без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та з 2010 року сплачує податок на земельну ділянку, замість сплати за оренду землі, із-за чого міська рада недоотримує значні надходження до бюджету, враховуючи також факт встановлення обладнання по переробленню деревини та мийки автотранспортних засобів. За останніми даними загальний борг перед Олевською міською радою становить близько 5000000 гривень, що перевищує весь річний бюджет міста. Зараз дане питання детально вивчається.
Важливим та вигідним для міста було рішення про передачу у спільну комунальну власність територіальних громад, сіл, селищ та міста району Центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді. Враховуючи відсутність у міському бюджеті коштів на утримання Олевського ЦХЕТУМу, міська рада вирішила дати згоду на передачу ЦХЕТУМу у спільну комунальну власність територіальних громад із збереженням за гр. Гречко А.М. права на оренду спортивного залу терміном 15 років.
Також на пленарному засіданні депутати розглянули та прийняли рішення низки питань, які ми детально оприлюднимо незабаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар