Рейтинг

понеділок, 7 березня 2011 р.

Наші на «Фольк - music»

25 листопада та 27 лютого глядачі Першого національного стали свідками виступу на телебаченні шести колективів народної самодіяльності Олевського району - хору «Уборть» (с.Копище), фольклорних ансамблів «Журавлінка» (с.Журжевичі), «Калина» (с.Кишин), «Надія» (с.Андріївка), «Майданочка» (с.Майдан-Копищенський) та народного ансамблю «Чарівниці» (с.Комсомольске), ознайомились із цікавими розповідями , про самобутність природи та історії Олевщини, про її талановитих, працьовитих людей, про туристичні «родзинки» поліського краю.
Національна телекомпанія України не так давно розпочала зйомки телевізійного проекту «Фольк - music», спрямованого на пошук та відродження українського музичного етносу, автентичних мелодій різних регіонів України та поступове інтегрування колоритної української музичної народної творчості у повсякденне життя людей. І те, що учасникам цього проекту стали наші колективи художньої самодіяльності -безперечно велика подія для Олевського району, тому що нас побачила і почула вся Україна!
Неодноразово аматори народної творчості нашого району висловлювали бажання стати учасниками телепередачі «Фольк - music» і реалізувати їх мрію вдалось в ході підготовки до фестивалю «Зорі над Убортю» в серпні 2010 року. За сприяння заступника начальника управління культури облдержадміністрації Ю.Г.Градовського та директора Центру народної творчості Ю.П.Кондратюка начальник відділу культури та туризму РДА Д.В.Халімончук домовилась із продюсером проекту «Фольк - music» Володимиром Коваленком як про участь Оксани Пекун, виконавиці сучасних українських пісень, у гала-концерті фестивалю «Зорі над Убортю», так і про відбір колективів району для показу на телебаченні
Протягом трьох серпневих днів творчий колектив «Фольк -music» побував і на святі «Поліського вареника», і у «Кам'яному селі», і у ряді населених пунктів району - Кишині, Журжевичах, Копищах, Комсомольському, Андріївці, Майдані-Копищенському, відзняв матеріал, який потім було використано для демонстрації «візитівок» про район у телепередачі. Також аматорські колективі цих населених пунктів виконували пісні із свого репертуару. Пізніше було відібрано по одній пісні для кожного нашого колективу і сучасних виконавців та гуртів, що їх переспівували на сучасний лад, і запрошено на запис телепередач, що відбулося 6 жовтня та 17 листопада в Києві. Як розповіла Д.В. Халімончук, яка займалась організацією поїздки, у студії були створені всі умови для роботи: панувала радісна доброзичлива атмосфера, в чому велика заслуга ведучої Оксани Пекун, оператора та режисера і, взагалі, всіх членів молодого, креативного колективу «Фольк - music». Учасники колективів, в основному це -жінки похилого віку, мали можливість освоїтись, добре підготуватись до виступу, вони начебто переживали другу молодість, співали від душі, із задоволенням. Повертались додому в гарному настрої співали всю дорогу і дякували за таку чудову нагоду показати всій Україні самобутні, дійсно народні колективи Олевщини та їх пісні. Виступ олевчан запам'ятався багатьом і навіть Оксана Пекун відмітила, що вперше за часів існування телепередачі «Фольк - music» в ній показали таку велику кількість колективів - шість - з одного району.

На День Незалежності в Києві планується гала-концерт кращих аматорських колективів України. Будемо сподіватись, що до їх числа увійдуть і наші артисти.
А 6 березня в передачі «Фольк - music» ми зможемо дізнатися, який із колективів, що виконували свої пісні 27 лютого, буде визнано глядачами найкращим. А для цього не забудьте проголосувати, тобто відправити свої SMS на номер 702. Нагадуємо, за «народний» ансамбль «Чарівниці» (с.Комсомольське) відправляємо цифру «1», за ансамбль «Надія» (с.Андріївка) - «2», за ансамбль «Майданочка» (с. Майдан-Копи-щенський) - «З».

Немає коментарів:

Дописати коментар