Рейтинг

понеділок, 7 лютого 2011 р.

«Живи і працюй в Україні»


Сьогодні професійна орієнтація шкільної молоді є одним з пріоритетів в діяльності державної служби зайнятості. Мета проведення цієї роботи - профілактика молодіжного безробіття і забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками. Наблизити послуги з профорієнтації до учнів загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників шкіл дозволяє реалізація інноваційного проекту Програмно-апаратний комплекс «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення». Це спільний проект Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України.
«Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» створено як один з інструментів реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення на період до 2011 року.
Термінал являє собою молодіжний профорієнтаційний Інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через спеціальні електронні пристрої (тач-скріни).
Розміщення терміналів у загальноосвітніх школах забезпечує доступність учнівської молоді до актуальної інформації, яка допомагає визначитися з власним професійним майбутнім, обрати професію, що користується попитом на ринку праці. Лейтмотивом профінформаційного Терміналу став лозунг «Живи і працюй в Україні». Дані інновації доступні відтепер і учням Олевських шкіл, їх розмістили в гімназії і ЗОШ №3.
Термінал передбачає ознайомлення школярів:
- зі змістом професій, їх вимогами до працівника;
- навчальними закладами та підприємствами;
- станом ринку праці;
- основами законодавства про зайнятість та трудового законодавства;
- послугами державної служби зайнятості;
- методиками профорієнтаційного тестування та іншою корисною інформацією.
Кожна тематична сторінка оновлюється з визначеною періодичністю засобами бездротового Інтернету. Враховуючи значний вплив на професійний вибір школярів з боку їх батьків, змістова частина Терміналу розрахована також на батьків школярів, а також на педагогічних працівників, для яких інформація відповідним чином систематизована.
Вже незабаром, юні олевчани на собі зможуть перевірити ефективність даних нововведень, і заздалегідь обирати професію чи підшукувати собі вакансію.

Немає коментарів:

Дописати коментар