Рейтинг

суботу, 2 квітня 2011 р.

Найменувати вулицю не так просто...


У зв’язку з тим, що в місті з’явилися нові вулиці, на п'ятій сесії міської ради було розглянуто питання про їх найменування. Вулицю у районі с.Варварівка депутати вирішили назвати ім’ям відомого лікаря Юрія Прокоповича Спіженка.
Ще дві вулиці забудовуватимуться за колишньою ПМК-12. Одній з них дали ім’я Андрія Івановича Мироненка, який очолював Олевський фарфоровий завод у 60-х роках минулого століття і зробив значний внесок у його становлення та розвиток. Андрій Іванович був учасником Великої Вітчизняної війни, мав численні бойові нагороди, а за участь у боях за визволення Києва від німецько-фашистських загарбників отримав звання «Почесний громадянин міста Київ». Похований Андрій Іванович Мироненко в Олевську.
Другу вулицю у цьому ж мікрорайоні вирішено назвати Сучасною.
Здавалося б нічого дивного чи незрозумілого тут не може бути. Правда проект рішення не пройшов через комісію, і тим паче не було проведено громадські слухання. Як кажуть в народі, все робилося «з бухти-барахти». На засідання між депутатами відбулася серйозна суперечка. Справа в тому, що вулиця ім.Спіженка за проектом буде розташована між двома новоствореними вулицями Весела та Щаслива. Якщо зважити на ці обставини, то замість вулиці Спіженка повинна була бути вулиця Сонячна, Веселкова і т.д. Таку пропозицію навіть подав один з депутатів, але його ніхто не підтримав.
Інша ситуація з вулицею Сучасною. Справа в тому, що за ініціативи тієї більшості депутатів, котрі голосували за найменування, окрім Сучасної була пропозиція Європейська. Назви звичайно гарні, але не доречні. Якою Сучасною, тим паче Європейською, може бути вулиця де по колі багнюки? Ці рішення вже викликали невдоволення та обурення в олевчан… Містом поширилися чутки, що справа дійде до прокуратури для оскарження рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар