Рейтинг

суботу, 5 березня 2011 р.

Двісті тисяч могли б прийти у місто, якби...

Як би ви поступили, якби вам пропонували гроші для вирішення нагальних потреб? Правильно, я б теж брав би. А коли б сказали, що для цього потрібно виконати ряд обов'язкових умов?... І я б спочатку ознайомився з ними, а потім, якщо вони прийнятні, виконав би їх.
Та виявляється, не всі олевчани такі, як ми з вами, шановні читачі. Є й такі, яким дають - на, бери! - а вони не хочуть, і край. Може у них немає клопотів, чи спонсора мають багатого, що так відмахуються від матеріальної допомоги? Так ні - самі ж ходять, просять: "Допоможіть!..".
Скільки розмов і зустрічей проведено, скажімо, з жителями "дірявих" 5-поверхових будинків, що по вулиці Володимирській, 1 та Свято-Миколаївській, 51-а по питанню створення ОСББ! І хіба тільки з ними - остання така бесіда відбулася у міській раді 8 лютого з мешканцями двоповерхівки, що по вулиці Покальчука, 13. Тоді відвідувачі як основну, озвучували перед міським головою проблему відсутності води та несправність каналізації.
Не пройшло й тижня, як з Житомира повідомили: є 200 тисяч гривень на ремонт даху або заміну водогону чи каналізації. Але - лише для зареєстрованих ОСББ.
Дехто, можливо, навіть подумав - ну от, тільки сходили до влади, як одразу гроші знайшлися. Насправді, це був звичайний збіг обставин, яким би люди розумні і підприємливі не проминули скористатися.
Заступник міського голови С.В. І Мельник терміново дав знати про це останнім візитерам з вулиці Покальчука: "Дають гроші! У вас є два дні, щоб зареєструвати ОСББ. Міська рада надасть всебічну допомогу". Так і хочеться у кінці написати, як у телеграмі - тчк. Бо, на жаль, у цьому випадку замість майбутньої розповіді, у якій би йшлося через кому про те, що жителі оперативно відреагували, а міська рада підтримала, і от тепер у людей є і вода, і каналізація, і т.д., і т.п., доводиться ставити крапку.
Ніхто не відгукнувся, не переконав сусідів у видимій вигоді, не прийшов і не зареєструвався. Мабуть, багатьох жителів міста продовжує влаштовувати статус не господарів, а прошаків.
Можна, звісно, "перевести стрілки" на владу - мовляв, недопрацьовує. Але, вибачте, до кого, і як, якими словами ще можна звертатися, якщо людина не хоче, крім себе, нікого ні чути, ні бачити...
Ще раз наголошуємо мешканцям багатоповерхівок - створюйте ОСББ! Як бачите, держава не на словах, а на ділі намагається допомагати таким утворенням вийти з кризи. Тільки невідомо, коли ще раз Олевську знову запропонують двісті тисяч...

Немає коментарів:

Дописати коментар