Рейтинг

неділю, 27 лютого 2011 р.

"Швидка допомога" для жителів села

Серед новин останнього часу – розслідування факту придбання урядом Ю. Тимошенко машин «швидкої допомоги» «Опель»: бувшим урядовцям закидають і нераціональне використання державних коштів, і непристосованість даних машин для надання медичної допомоги у сільській місцевості, і підтримку іноземного виробника, а не власного. Поширюються чутки, що дані «швидкі допомоги» можуть вилучити.

Серед 24 машин, що надійшли на Житомирщину, дві були надані для сільських лікарських амбулаторій нашого району – в Лопатичі та Жубровичі. Про те, як використовуються «подаровані» Ю.Тимошенко напередодні виборів Президента машини «швидкої допомоги» і наскільки вони пристосовані для села нам розповіла сільський голова с. Лопатичі Наталія Максимівна Горпиніч:
- «Машину «швидкої допомоги» ми отримали 25 січня 2010 року. По причині пізнього прийняття бюджету ми не мали можливості відразу оформити на роботу водія, тому до кінця травня машина не використовувалася».
З 1 червня і до кінця 2010-го року машина «швидкої допомоги» використовувалася за призначенням, було здійснено 147 виїздів, із них: 125 – до районної лікарні, 20 – до обласної, 2 – у кардіологічний центр ім.М.Амосова (м. Київ).
В 2011 році «швидка допомога» здійснила 29 виїздів до Олевської ЦРЛ: 18 – в січня, 11- за першу половину лютого.
Крім того, машина нам потрібна і для обслуговування сільського населення на місці, для виїзду медпрацівників Лопатицької СЛА на виклики (в тому числі, і лікаря-терапевта Г.І. Кокоріної, яка працює на півставки в нашій медамбулаторії), для обстеження ветеранів війни та праці, пенсіонерів, інвалідів, малолітніх дітей.
На жаль, сільського бюджету у 2010 році не вистачило для виділення достатніх коштів на пальне, тим не менше, наша «швидка допомога» постійно була навантажена роботою завдяки благодійній допомозі самих людей, які знали і знають: якщо виникне нагальна проблема завести хворого в Олевськ чи Житомир, то наша «швидка допомога» - завжди напоготові. Причому, машина придатна як для перевезення хворих, здатних самостійно пересуватися, так і лежачих хворих – достатньо лише зняти сидіння.
З початку 2011 року «швидка допомога» передана на баланс районної лікарні, але продовжує і надалі обслуговувати жителів нашого району.
Тому я хочу сказати, що машина «швидкої допомоги» нам край як потрібна і добре, що вона в нас є».

Немає коментарів:

Дописати коментар