Рейтинг

пʼятницю, 1 квітня 2011 р.

Знову смерть через куріння в ліжку

Того трагічного вечора 24 березня у помешканні громадянки Т. (м.Олевськ, вул. Постишева) знаходилось троє людей: чоловік, 1949 р.н., з яким вона перебувала у цивільному шлюбі та 18-річна племінниця К. Лягаючи спати, ніхто і не міг уявити собі, якою фатальною стане для них ніч.
Близько 4 години ранку дівчина раптом прокинулась, маючи в душі якесь збентеження, вийшла в коридорі побачила крізь щілину дверей світло від полум'я у сусідній кімнаті. Шокована побаченим вона розбудила тітку і вони намагалися загасити вогонь та витягнути чоловіка, але пожежа вже набрала обертів і розповсюдилася по кімнаті, наповнюючи димом будинок. Полишивши марні справи загасити пожежу та врятувати чоловіка, потерпілі викликали пожежників, котрі приїхали через кілька хвилин.
Увірвавшись у задимлену кімнату рятувальники винесли потерпілого котрий лежав непритомний у ліжку. Чоловік був повністю обгорілий, мав вигляд «спаленого сірника». Прийшовши у свідомість, щось намагався сказати, але що, було незрозуміла, бо він був глухонімим. Через 20 хв. приїхала «швидка», о 4.25 чоловіка було госпіталізовано. Його стан виявився дуже тяжким - ураження тіла складало більше 70%, бідолаха через 1,5 години помер у реанімації.
Із пояснень співмешканки загиблого, теж глухонімої, слова якої передали сусіди, відомо, що її 62-річний співмешканець ніде не працював та постійно вживав алкогольні напої: «Того вечора біля 9-ї години я бачила його у нетверезому стані. Коли він напивався, то мав звичку курити та палити сірники». Розповідь жінки підтвердили рятувальники, які встановили, що пожежа сталася через необережність під час куріння в ліжку у стані алкогольного сп'яніння. Так невинна, на перший погляд, звичка чоловіка стала фатальною.
Загалом, станом на 28 березня поточного року в Олевському районі сталося 23 пожежі на момент спілкування з рятувальниками, пожежники ППЧ-59 смт. Новоозерянка гасили 24-ту пожежу у с. Озеряни, де горіла літня кухня. На пожежах в поточному році загинула 1 людина, у минулому станом на цей час було 8 жертв.
Олевський РВ МНС застерігає жителів Олевщини поводитись розсудливо і обережно з вогнем, котрий може завдати не лише значних матеріальних збитків, але й забрати життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар